EonuS

From Lexiconn
Jump to navigation Jump to search

EonuS (EoNic, inFEoNic) je slovenski bivši StarCraft II igralec, ki je vse do leta 2012 veljal za najboljšega Slovenca v tej strategiji. Nekaj časa je bil tudi član slovenske zasedbe MiA in italijanske organizacije inFerno eSports, iz tekmovalne scene pa se je umaknil po zapletu zaradi potnega lista in potovalne vize, zaradi česar se ni uspel udeležiti tedaj uglednega tekmovanja World Cyber Games 2011 v Južni Koreji.

StarCraft II

Slovenska scena

EonuS je zmagovalec prvih treh Starcraft2.si OPEN tekmovanj in številnih ESL StarCraft II Quick Cupov. Do leta 2012 je bil splošno priznan kot najbolj dominanten slovenski StarCraft II igralec, nato pa je zaključil z resnim igranjem te strategije. Za kratek hip se vrnil za Starcraft2.si OPEN #5, a se ga udeležil z raso Terran. Takrat ga je v drugem skupinskem delu kot prvi Slovenec na vidnejših slovenskih tekmovanjih premagal yohan z rezultatom 2 proti 0. V končnici ga je nato Andre z 2 proti 1 poslal v Lower Bracket, v naslednjem krogu pa je potem predal igro proti Pingvincek-u ter tako prestavil težko pričakovani dvoboj med EonuS-om in naslednjim dominantnim Zergom pri nas (Starbuckom) za določen čas. EonuS in Starbuck sta se kasneje pomerila v skupinskem delu tekmovanja Conn.Si Arena Season 1, kjer je v težko pričakovanem dvoboju zmagal Starbuck z rezultatom 2 proti 1, EonuS pa je tako postal prvi slovenski igralec, ki je dobil igro proti Starbucku.

Mednarodna tekmovanja

Ko so bile najavljene slovenske kvalifikacije za Electronic Sports World Cup 2011 je celotno slovenska scena pričakovala, da se jih bo udeležil tudi EonuS in zlahka zmagal ter tako zastopal Slovenijo na velikem finalu v Parizu, vendar ga na presenečenje vseh ni bilo. Tedaj je Evuser, po formi drugi najboljši igralec tistega časa, zmagal kvalifikacije in odpotoval v Francijo kot slovenski prvak.

Ko ni več kazalo na to, da bi EonuS kadar koli zaigral na večjem mednarodnem turnirju, je nepričakovano na dan prišla vest o slovenskemu zastopniku, ki bi branil barve države na prihajajočem World Cyber Games 2011 tekmovanju, ki je potekal od 8. do 11. decembra 2011 v južnokorejskem mestu Busan. Zaradi pomanjkanja časa za organizacijo državnih kvalifikacij je bil kot zastopnik države neposredno izbrali EonuS. Slovenska scena se je, četudi presenečena, potihoma strinjala, a očitno ni bilo dano; ko je bilo že vse dogovorjeno in je bila vsa slovenska StarCraft II scena v pričakovanju, je moral EonuS zaradi težav z vizo in potnim listom preklicati svojo udeležbo.

Po nepričakovanih zapletih, zaradi katerih ni mogel odpotovati v Južno Korejo in sodelovati na velikem finalu WCG 2011, je zaradi pomanjkanja motivacije prenehal z aktivnim igranjem in se povsem umaknil iz slovenske StarCraft scene, k temu pa naj bi botrovalo tudi težko dosegljivo mesto na prestižni Battle.Net Grandmaster lestvici, kar bi si po mnenju številnih tudi zaslužil. Po pol leta zatišja je kljub vsemu sodeloval na slovenskem spletnem tekmovanju Starcraft2.si OPEN #5.

EonuS je ponovno zaigral ko je sprejel povabilo na Conn.Si Arena Season 1, kjer se je že v prvem skupinskem delu srečal s Starbuckom. Težko pričakovan dvoboj se je končal Starbucku v prid z rezultatom 2 proti 1.

Ostalo

  • Edini slovenski SC2 igralec, ki je v dodatku Wings of Liberty Starbucku vzel mapo (VOD) na uradnem tekmovanju (Conn.Si Arena Season 1),
  • zastopal ekipo inFerno eSports na SC2CL Master Division Season 4, kjer pa je igral le proti uzerju in izgubil,
  • na enem Go4SC2 v Wings of Liberty je zmagal slivkota,
  • kljub temu da EonuS že od Conn.Si Arena Season 1 ne tekmuje več, je še vsake toliko igral ladder ter sodeloval na Starbow turnirjih,
  • dosegel Grandmaster lestvico na NA serverju drugo sezono v letu 2014.

Dosežki

StarCraft II
Uvrstitev Tekmovanje Datum Ekipa Nagrada
Prvo mesto 1st Starcraft2.si OPEN #3 WoL 16. - 30. oktober 2011 inFerno eSports
Prvo mesto 1st ESL Slovenia StarCraft II Quick Cup #23 WoL 12. julij 2011 Team MiA
Prvo mesto 1st Starcraft2.si OPEN #2 WoL 4. - 10. julij 2011 Team MiA
Prvo mesto 1st ESL Slovenia StarCraft II Quick Cup #22 WoL 25. junij 2011
Prvo mesto 1st ESL Slovenia StarCraft II Quick Cup #18 WoL 23. april 2011
Prvo mesto 1st ESL StarCraft II Quick Cup Special WoL 24. marec 2011 Logitech G500 miška
Prvo mesto 1st ESL Slovenia StarCraft II Quick Cup #15 WoL 17. marec 2011
Prvo mesto 1st Starcraft2.si OPEN #1 WoL 24. - 30. januar 2011
Prvo mesto 1st ESL Slovenia StarCraft II Quick Cup X-mass WoL 23. december 2010
Prvo mesto 1st ESL Slovenia StarCraft II Quick Cup #2 WoL 9. december 2010
Prvo mesto 1st ESL Slovenia StarCraft II Quick Cup #1 WoL 2. december 2010
Drugo mesto 2nd ESL Slovenia StarCraft II Opening Cup #2 WoL 25. september 2010
Drugo mesto 2nd StarCraft 2: Best of Slovenia WoL 23. - 31. avgust 2010