Sonix

From Lexiconn
(Redirected from Sonyx)
Jump to navigation Jump to search

Sonix (tudi Son1x ali Sonyx) je upravitelj Lexiconna, speedrunner in bivši Counter-Strike ter StarCraft II igralec. Aktiven je bil tudi kot organizator in komentator pri Conn.Si.

StarCraft II

Sonix je StarCraft II: Wings of Liberty začel igrati šele na začetku leta 2011. Jeseni 2012 se je pridružil slovenskem ešportnem portalu Conn.Si, kmalu za tem pa ekipi MiA kot pomočnik StarCraft II sekcije. Do izida dodatka Heart of the Swarm je igral Protosse, nato pa zamenjal na Random.


Kmalu po izidu Heart of the Swarm dodatka se je kot izzivalec pojavil v 5. sezoni Cage Fighta. Tam je najprej premagal zerga Faetona, nato pa še Rennillo. V tretjem dvoboju je presenetil z zmago nad Skoflekom in s tem postal zmagovalec pete sezone Cage Fighta. Kasneje je nastopal v prvi sezoni Slovenske Gaming Lige, kjer je bil uvrščen v tretjo divizijo. V ligi mu je kazalo odlično in je prvi in edini poraz izkusil šele v osmem krogu proti eLephaNtu. Z osmimi zmagami in enim porazom je končal na prvem mestu in si s tem zagotovil napredovanje v višjo divizijo. Naslednje leto se je udeležil hrvaške lige CSL Season 6, kjer je s šestimi zmagami in tremi porazi končal na tretjem mestu tretje divizije.

Conn.Si

Sonix se je organizaciji Conn.Si priključil zgodaj po njeni vrnitvi jeseni leta 2012. Kot član je v glavnem skrbel za Lexiconn in organiziral in komentiral (predvsem slovenska) StarCraft II tekmovanja.

Ostalo

  • Mlajši brat treacha,
  • Urejal je Liquipedijo in ssbwiki,
  • Kratek čas je aktivno igral Unreal Tournament, kjer je zastopal ekipo RoA,
  • Vodil ekipo eCrew, ki je tedaj veljala za najboljšo v Half-Life modu FrontLine Force,
  • Adminiral na številnih Gfinity SC2 LAN dogodkih,
  • Občasno igra Magic: the Gathering,
  • Skupaj s kavsljem je komentiral prvi slovenski Magic: The Gathering turnir s prenosom v živo.

Dosežki

StarCraft II: Heart of the Swarm
Uvrstitev Tekmovanje Datum Ekipa Nagrada
Tretje mesto 3rd CSL Season 6 Liga C2 feb - mar 2014 Team MiA /
Prvo mesto 1st SGL1 SC2 Tretja divizija 14. okt - 15. dec 2013 Team MiA 5€
Prvo mesto 1st CAGE FIGHT Season V 14. maj - 1. avg 2013 Team MiA 10€

Zunanje povezave